Poe! Wat een spieren! Dat was mijn eerste gedachte bij het bekijken van zijn facebook pagina. Zo als sommige mensen wel weten, ik vind het fotograferen van gespierde mannen gewoon super leuk! Waarom? Nou het maakt indruk op mensen en het is een keer wat anders. Mannen zie je over het algemeen minder snel geposeerd en sexy voorbij komen op het sociaal media dan vrouwen. Ik heb het dan wel over jongens met een fitness lichaam. De selfies van jongens met een fles bier in hun handen in een kroeg zien we genoeg! Ik zeg niet dat daar iets mis mee is maar ik denk dat de gemiddelde vrouw of soms ook man een gespierde jonge man liever voorbij ziet komen.

Goed, eh…Om verder te gaan over Eelko waar ik deze blog vandaag eventjes over plaats is dat ik hem graag wilde fotograferen vanwege zijn body. Hij doet mee aan wedstrijden genaamd men’s physique. Om nu een heel verhaal te gaan schrijven met hoe vaak hij sport en wat zijn voedingspatroon is, zitten jullie op een verkeerde blogsite te kijken. Om een super langdradig verhaal eventjes kort te maken, ik wil jullie eventjes vertellen hoe deze foto’s tot stand zijn gekomen en met welke instellingen en apparatuur. Ik had van tevoren tijdens een fotoshoot Patricia Boer gesproken. Patricia (afgebeeld op de foto) is een van de patricia Boercoaches van Eelko en tipte mij over hem. Ik heb via facebook contact gehad met Eelko en hij was enthousiast over een fotoshoot. We hebben van te voren contact gehad en enkele inspiratie voorbeelden heen en weer gestuurd. We hebben ter inspiratie foto’s genomen van fotograaf Pat lee uit Chicago. Wauw wat kan die man fotograferen en beeld bewerken echt top! Woensdag ochtends voor dat Eelko kwam had ik 3 achtergrond kleuren in gedachten bruin,wit en zwart. Uiteindelijk hebben we het bij bruin gelaten. Waarom bruin? Nou eh, geen specifieke reden ik gebruik hem alleen met honden en katten fotografie. Naja stiekem had Eelko net zo’n gespierd lichaam als een pitbull dus ik dacht PERFECT het wordt bruin….. grijns grijns! Bruin kwam gewoon warm over op de foto.

   Techniek

Menik flitser SDV fotografieIk maakte in mijn studio gebruik van 2 studio flitsers van het merk Menik deze zijn o.a te koop bij Folux in Hoogeveen. Het zijn 400 watt flitsers deze had ik niet helemaal op vol vermogen uit mijn hoofd zat ik op beide flitsers op een 2,4 hij kan traploos verder tot een 8.0. Hierop had ik een softbox geplaatst om het flits licht te verzachten. De flitsers stonden links en rechts schuin van voren geplaatst. Ik fotografeer altijd met mijn Canon 7D en deze heb ik dan ook gebruikt dit in combi samen met mijn kitlens. kitlens waarom?? Ik wilde hiervoor mijn 50mm 1.8 lens gaan gebruiken maar ik vind zoomen soms prettiger en heb daarom de simpele kitlens gebruikt. Tevens heb ik ook een prachtige 70-200 USM IS 4.0 maar helaas is mijn studio net wat aan de kleine kant hiervoor.  Alle foto’s zijn genomen met een sluitertijd van 1/125 sec en een diafragma van f9.0 en een ISO waarde van 100.

                                           

     De Poses

Van te voren had ik door middel van de inspiratie foto’s al poses in gedachten deze voerde hij dan ook uit. Eelko was gelukkig zelf ook creatief en kwam zelf met ideeën. Eelko was nog nooit eerder op deze manier gefotografeerd maar deed het perfect!

Eelko van ovenEelko 2 SDV fotografieEelko van Oven